Om oss

Hej,
Jag heter Robin.

När min sambo näst intill tvingade med mig på en resa till Belgien på våren 2010 var jag inte speciellt imponerad. Hur kul kan Belgien vara innan det hunnit bli varmt, grönt och fint liksom? Det som hände var något helt annat. Det jag inte visste var att Belgien som cykelland lyser upp minst två gånger om året. En gång på våren med alla tokigt hårda vårtävlingar (klassiker) som är omåttligt populära bland cykelintresserade både i och utanför Belgien, och sen på hösten då min favoritgren cykelcross har sin högsäsong. Cykelcross är kortfattat och förenklat en blandning av landsvägscykel och mountainbike. En cykel med bockstyre fast med lite tjockare däck. Den kör man på en bana, runt runt, på gräs, grus, asfalt och sand. Det är mycket roligare än vad det låter. Mer om cykelcross kommer i bloggen. Åter till mig.
När vi väl var i Belgien väcktes mitt cykelintresse på riktigt. Det var startskottet för ett år av träning, motvind (mycket sånt blir det) och motionslopp. Det blev inte sämre för att vi senare det året åkte till Frankrike och tittade på Tour de France på plats i Pyrenéerna. Vilken fantastisk sport. Jag började tävla året därpå.

Sen 2010 åker vi till Belgien varje vår och minst en gång till på hösten/vintern för att uppleva landet alla cykelintresserade bör åka till minst en gång i livet och för att möta våren tidigare än uppe i Bromma där vi bor. Det är trots allt varmare där än här.

På den här sidan kommer du kunna läsa om hur det är att vara i Belgien och ganska specifikt Flandern, eller ja, Oost-Vlaanderen som det heter egentligen där vi håller till så ofta vi kan.